
حدود یکسوم آمریکاییها اذعان میکنند که هیچ ایدهای از شکل «بشقاب سالم» ندارند (۲۹٪)، طبق پژوهش جدید.
یک نظرسنجی از ۲,۰۰۰ بزرگسال به بررسی برخی از تصورات غلط درباره تغذیه پرداخت و یافت که این سوتفاهمها فراوان هستند.
طبق گفتهٔ پاسخدهندگان، میوهها و سبزیجات باید مجموعاً ۳۸٪ را در بر بگیرند، نه ۵۰٪ پیشنهادی.
همچنین نسبت به برآورد خود برای پروتئین، که ۲۸٪ است، کمی بالاتر از مقدار پیشنهادی ۲۵٪ میباشند؛ این امر باعث میشود افراد بهطور متوسط فکر کنند فقط ۲۰٪ از بشقاب خود را باید به غذاهای غلاتی اختصاص دهند — که این عدد نسبت به ۲۵٪ پیشنهادی کمتر از مقدار واقعی است.
این نظرسنجی که توسط Talker Research برای بنیاد Grain Foods انجام شد، نشان داد که ۶۹٪ تأیید میکنند یک رژیم متعادل باید شامل چندین ماده مغذی مانند کربوهیدراتها، فیبر، پروتئینها، چربیها و … باشد.

با این حال، در حالی که پاسخدهندگان نسبت به ضرورت مصرف پروتئین (۹۳٪) و میوهها و سبزیجات (۹۵٪) مطمئن بودند، یکپنجام (۱۹٪) نمیدانستند که غذاهای غلاتی نیز بهصورت روزانه ضروریاند.
برای یکچهارم از پاسخدهندگان، غذاهای غلاتی در سال گذشته بهنظر مثبت نداشتهاند (۲۶٪).
بر پایه این تصورات غلط، ۵۴٪ تغییراتی در رژیم غذایی خود اعمال کردهاند تا سالمتر بخورند — اما بیش از نیمی (۵۵٪) این تغییرات را بر اساس آنچه فکر میکردند لازم است، بدون مشورت با متخصص انجام دادهاند.
برخی از این تغییرات شامل نوشیدن بیشتر آب (۵۶٪)، کاهش مصرف غذاهای فرآوریشده (۳۹٪) و کاهش یا حذف کربوهیدراتها (۲۹٪) بود — علیرغم این که سعی در افزایش فیبر داشتند (۲۵٪).
این منجر به کاهش مصرف غذاهایی همچون نان (۲۸٪)، پاستا (۲۷٪)، غلات صبحانه (۱۹٪) و کراکرها (۱۸٪) شده است، بدون توجه به اینکه با حذف این مواد چه مواد مغذیای از دست خواهند داد.
در تلاشی برای کاهش کربوهیدراتها، ۵۸٪ معتقدند که روزانه نیازی به مصرف تمام گروههای غذایی نیست، و ۵۴٪ به اشتباه بر این باورند که تمام غذاهای فرآوریشده برای بدن مضرند.
حدود یکسوم آمریکاییها اعتراف میکنند که دانش کمی دربارهٔ چگونگی تعامل غذاهای غلاتی با بدن خود دارند (۳۱٪)، که نسبت به دانش خود دربارهی پروتئین (۲۲٪) یا محصولات لبنی (۲۸٪) اعتماد کمتری نشان میدهند.
فقط ۱۵٪ غذاهای غلاتی را بهعنوان ضروریترین منبع انرژی در طول روز میشناسند؛ در حالی که بهاشتباه تنها به پروتئین (۴۷٪) برای تأمین انرژی تکیه میکنند.
بهطور مشابه، یکهفتام مطمئن نیستند بدن برای چه منظوری از کربوهیدراتها استفاده میکند، در حالی که نیمی (۴۹٪) بهدرستی میدانند که این مواد انرژی بدن را تأمین میکنند.
اکثریت پاسخدهندگان بهدرستی تشخیص دادند که غذاهای غلاتی برای تأمین فیبر (۵۳٪) و کربوهیدراتها (۵۶٪) ضروری هستند، اما فقط ۱۷٪ میدانند که این غذاها ویتامینهای ب گروه را نیز فراهم میکنند.
«ترکیب غلات کامل و تصفیهشده در رژیم غذایی مصرفکنندگان روشهای انعطافپذیرتری برای افزودن فیبر، ویتامینهای ب و مواد مغذی ضروری به منظور حمایت از سلامت فراهم میسازد؛ این نکته گاهی هنگام تعریف «بشقاب سالم» نادیده گرفته میشود»، میگوید ارین بال، مدیر اجرایی بنیاد Grain Foods.
با این که یکسوم آمریکاییها بر این باور غلط هستند که کربوهیدراتها ناسالماند (۳۴٪)، از این نکته غافلند که غذاهای غلاتی میتوانند بهعنوان وسیلهای برای سایر جنبههای سالمغذایی عمل کنند.
پیتزا بهعنوان محبوبترین غذاهای غلاتی توسط پاسخدهندگان انتخاب شده است (۵۲٪)، که فضای لازم برای سایر مواد مغذی مانند پروتئین از طریق سوسیس (۵۰٪) یا مرغ (۳۱٪) و سبزیجاتی چون قارچ (۴۹٪)، پیاز (۴۳٪) یا فلفل (۴۱٪) فراهم میکند.
برگرها و ساندویچهای مرغ نیز مورد علاقهٔ پاسخدهندگان قرار دارند (۵۰٪) و بهعنوان پایهای برای سبزیجات نظیر کاهو (۶۸٪)، گوجهفرنگی (۶۲٪) و پیاز (۵۶٪) عمل میکنند، همراه با پروتئین از پنیر (۷۵٪) و تخممرغ (۱۸٪) یا چربیهای سالم مانند آووکادو (۲۳٪).
تاکوها در فهرست غذاهای غلاتی مورد علاقهٔ آمریکاییها در رتبهٔ چهارم قرار گرفتند و بهویژه در تأمین نیازهای پاسخدهندگان از سبزیجاتی مانند کاهو (۶۹٪) و گوجهفرنگی (۵۹٪) یا محصولات لبنی نظیر پنیر (۷۶٪) و خامهٔ ترش (۵۸٪) مؤثر بودهاند.
«سعی در رسیدن به ۵۰٪ میوهها و سبزیجات در بشقاب، غالباً با غذاهایی که حاوی غلات هستند، نظیر پاستا یا نان برای ساندویچها، سادهتر میشود، زیرا این ترکیبها بهخوبی با یکدیگر سازگارند و تعادل را به بشقاب میآورند»، ارین بال ادامه داد. «غلات، خوردن سالم را آسانتر، مقرون به صرفهتر و لذتبخشتر میسازند.»