‘ما حتی لوبستر هم داریم’: شام شکرگزاری در ایستگاه فضایی بین‌المللی برای فضانوردان یک تجربه فراتر از زمین خواهد بود (ویدیو)

نوشته الیزابت هوول

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، خدمهٔ جدید فضانوردان سوییوز به موقع برای شام شکرگزاری به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌پیوندند.

فضانوردان ناسا در ایستگاه فضایی بین‌المللی قصد دارند همانند بسیاری از مردم ایالات متحده، با مهمانان تازه‌وارد، شام شکرگزاری برگزار کنند.

در یک ویدئوی جدید، اعضای خدمهٔ اکسپدیشن ۷۳ برنامه‌های شکرگزاری خود را به اشتراک گذاشتند که احتمالاً شامل یک ورود ویژه به ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) می‌شود. ناسا فضانورد کریس ویلیامز و سرگئی کاد‑سورچکوو و سرگئی میکاِو از آژانس فضایی روسیه روسکوزموس در روز شکرگزاری (۲۶ نوامبر) با مأموریت سوییوز MS‑28 پرتاب می‌شوند و در صورت اجرای برنامه، به‌موقع برای شام می‌رسند.

پرتاب برای ساعت ۴:۲۷ صبح به وقت EST (۰۹۲۷ GMT یا ساعت ۲:۲۷ بعدازظهر به وقت محلی بایکونور، قزاقستان) برنامه‌ریزی شده است و می‌توانید آن را به‌صورت زنده در Space.com تماشا کنید. خدمه مأموریت قرار است دو بار به دور زمین بپیچند و سپس در ساعت ۷:۳۸ صبح به وقت EST (۱۲۳۸ GMT) به ماژول روسی راس‌وِت ایستگاه متصل شوند، که تنها حدود سه ساعت پس از پرتاب است.

چهار فضانورد با پیراهن‌های سیاه دور یک کیف غذای پیش‌بسته در ایستگاه فضایی بین‌المللی شناور می‌شوند
فضانوردان ایستگاه (به‌صورت ساعت‌گرد از بالا سمت چپ): مایک فینکه از ناسا، کیمیا یوی از جاکسا، جونی کیم و زنا کارتمن از ناسا دربارهٔ برنامه‌های شکرگزاری خود در ویدئویی که در ۲۵ نوامبر ۲۰۲۵ منتشر شد، گفتگو می‌کنند. (منبع تصویر: ناسا/JSC)

فضانورد چهار‌بار ناسا مایک فینکه، با جشن گرفتن دومین شکرگزاری آمریکایی‌اش در فضا پس از اکسپدیشن ۱۸ ایستگاه (که از اکتبر ۲۰۰۸ تا آوریل ۲۰۰۹ برگزار شد)، در ویدئو گفت که خدمه ایستگاه در حال آماده‌سازی غذا برای تازه‌واردان است. او بوقلمون و سس کرن‌بری را جلوی دوربین، در حالی که به خدمه در ماژول شلوغ دستینی که بیشتر تحقیقات ایالات متحده در آن انجام می‌شود، نشان داد.

«این سس کرن‌بری در واقع از کرن‌بری روسی تهیه شده است، بنابراین داشتن آن در اینجا جالب است، زیرا یکی از بخش‌های مورد علاقه‌ام است»، فینکه گفت، در حالی که بسته‌ها را با دقت از یک کیسه پلاستیکی بیرون می‌کشید و فضانوردان بین آزمایش‌ها و لپ‌تاپ‌های متصل به دیوارهای ماژول شناور بودند. «البته دلم برای خانواده‌ام تنگ خواهد شد، اما اینجا با خانواده فضایی‌ام هستم… … ما مشتاقانه منتظر غذا و همراهی اینجا هستیم.»

«غذا بخش بسیار مهمی از زندگی روزانه ما در اینجا است و به حفظ شادی و سلامتی‌مان کمک می‌کند»، افزود فضانورد ناسا زنا کارتمن، که در اولین پرواز فضایی‌اش است. «ما وعده‌های غذایی فراوانی را به اشتراک می‌گذاریم، بنابراین این بار به‌ویژه خاص خواهد بود. تیم‌های زمینی ما و آزمایشگاه غذایی ناسا مراقبت بسیار دقیقی از ما داشته‌اند تا یک کیف ویژه برای تعطیلات غذایی اینجا داشته باشیم. ما همه چیز را داریم؛ از بوقلمون و موارد سنتی که مایک ذکر کرد تا سیب‌زمینی له شده، گوشت خرچنگ، سالمون و حتی لوبستر، که فوق‌العاده است.»

به‌جز غذا، فضانورد کره‌ای‑آمریکایی ناسا جونی کیم (که در اولین مأموریت خود نیز شرکت دارد) گفت که برای او شکرگزاری لحظه‌ای است برای «کمی ایستادن، آهسته شدن و تأمل در زندگی‌مان — افراد عزیزمان و تمام حمایتی که در این مسیر دریافت کرده‌ایم».

فضانورد دوبارهٔ آژانس فضایی ژاپن (JAXA) کیمیا یوی گفت که در کشور زادگاهش شکرگزاری برگزار نمی‌شود. اما یوی خوشحالانه اعلام کرد که روز پنج‌شنبه این جشن را به‌مانند سنت برگزار خواهد کرد — فضانوردان ایستگاه به آداب هم‌خلایان بین‌المللی خود ارج می‌نهند. او همچنین می‌گوید که شکرگزاری «احترام و قدردانی نسبت به دیگران» را منتقل می‌کند، که او این را «سنت بسیار خوبی» می‌نامد.

در ایستگاه همچنین الکسی زوبریستکی، اولگ پلاتونوو و سرگئی ریژیکوف از روسکوزموس حضور دارند. در طول دهه‌های عملیات ایستگاه، بخش‌های آمریکایی و روسی ایستگاه به‌صورت سنتی برنامه‌ریزی‌ها و رویدادهای روابط عمومی جداگانه‌ای داشته‌اند. با این حال، خدمه‌ها اغلب برای مأموریت‌های بزرگ در فضا با هم ترکیب می‌شوند و غذاها را به‌اشتراک می‌گذارند، بنابراین امکان دارد روس‌ها شکرگزاری را همراه با آمریکایی‌ها جشن بگیرند.

ماموریت اکسپدیشن ۷۳ در آوریل آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود که در اواخر امسال به پایان برسد؛ ناسا هنوز زمان بازگشت خدمهٔ آمریکایی‑ژاپنی را اعلام نکرده است، اما این بازگشت پس از این خواهد بود که تازه‌واردان سوییوز وظایف خود را در مجموعه مداری بر عهده می‌گیرند.